За два месеца България е успяла да усвои около 750 милиона евро

...
За два месеца България е успяла да усвои около 750 милиона евро
Коментари Харесай

България усвои 750 милиона евро от еврофондовете за коронавируса

За два месеца  България  е съумяла да усвои към 750 милиона евро от европейските структурни и инвестиционни  фондове

Парите са мобилизирани за битка с икономическите и обществените последствия от  ковид ната  зараза . Това излиза наяве от известие на Европейската комисия до медиите.

Това е малко над 10% от средствата по  фондове те от политиките за доближаване на Европейски Съюз за сегашния програмен интервал. Общо средствата възлизаха на 7.4 милиарда евро.

Преди да избухне пандемията от  ковид  неусвоеният запас от тях беше в размер на 812 млн. евро. В средата на март Европейската комисия даде право на страните членки да пренасочат неусвоените средства от евро фондове те за битка с  ковид а и последствията от него, напомня Mediapool.

България  е пренасочила 20 млн. евро от  фондове те на политиката на доближаване, с цел да се помогне на здравния бранш да отговори по-добре на изключителната обстановка обвързвана с  ковид а, заяви Европейска комисия.

Средствата са отишли за ново здравно съоръжение от най-голям клас и доставка на животоспасяващи медикаменти и персонални защитни средства. Това включва закупуването на 377 респиратора, над 2 милиона защитни маски за лице, 177 000 теста и към 140 000 други медицински консумативи.

Освен това към 42 000 възрастни, хора с увреждания и такива, изложени на риск, получават всекидневно подкрепяне в домовете си посредством услугата " Патронажна грижа ", посредством която се доставят храна, медикаменти и други артикули от първа нужда по време на рецесията.

Част от средствата са отишли за в допълнение заплащане на 14 000 медицински и немедицински личен състав, който е бил на първа линия в битката с  ковид а.

Допълнителен запас в размер на 130 милиона евро ще бъде вложен в поддръжка на схеми за краткотрайна и субсидирана претовареност.

Още 327 милиона евро са мобилизирани за обезпечаване на финансиране и вложения за дребните и междинните предприятия, както посредством безплатни средства по този начин и посредством специфични схеми за гарантиране на заеми, се споделя още в известието на Европейска комисия.

150 милиона под формата на дялови и квази-дялови вложения в дребните и междинните предприятия ще бъдат направени при по-благоприятни за частния бранш условия.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР